Balthasar Tinktur Gold Premium 20ml


Balthasar tinktura sastoji se od 5 vrsta gljiva Chaga, Reishi, Cordyceps, Lavlja griva i Shiitake. Omogućava bolju cirkulaciju, opuštanje i umirujuće djelovanje. Pozitivno djeluje na obnovu živčanog sustava, kože, mijelinske ovojnice i stabilnosti imunološkog sustava.


kn180.00 
  • Dostava:  

Saznajte više


Sastav tinkture Balthasar Tinktur Gold Premium

Vitamini i minerali te njihova uloga:

Vitamin A  ima ulogu u funkcioniranju imunološkog sustava, u očuvanju vida, u specijalizaciji stanica, doprinosi očuvanju zdrave kože i održavanju zdravih sluznica.

Vitamin B12  je bitan za brzu sintezu DNA tijekom podjele stanica, te za zdrav živčani sustav.

Vitamin B6  ima ulogu u funkcioniranju imunosnog sustava, doprinosi funkcioniranje živčanog sustava, na normalnu funkciju psihološke, na metabolizam homocisteina i za smanjivanje umora i iscrpljenosti.

Vitamin C  ima ulogu u funkcioniranju imunološkog sustava, stvaranju kolagena za normalno funkcioniranje desni, stvaranju kolagena za normalno funkcioniranje kostiju, stvaranju kolagena za normalno funkcioniranje kože, stvaranju kolagena za normalno funkcioniranje zuba, stvaranju kolagena za normalno funkcioniranje krvnih žila, protiv oksidativnog stresa, povećava apsorpciju željeza, doprinosi funkcioniranju živčanog sustava, normalnom psihološkom djelovanju i smanjenju umora i iscrpljenosti.

Vitamin D  ima ulogu u podjeli stanica, doprinosi funkcioniranju imunološkog sustava, djelovanju mišića, normalnoj apsorpciji / upotrebi kalcija i fosfora, normalnoj razini kalcija u krvi, održavanju zdravih kostiju i održavanju zdravih zubi.

Vitamin E  ima ulogu u zaštiti stanica od oksidativnog stresa.           

Cink  ima ulogu u staničnoj podjeli, u funkcioniranju imunološkog sustava, u kognitivnim funkcijama, u očuvanju vida, u plodnosti i reprodukciji, u metabolizmu makro nutrijenata, u metabolizmu metabolizma vitamina A u sintezi DNA, doprinosi očuvanju zdrave kože, zdrave kose i očuvanja zdravih kosti.

Kalcij  ima ulogu u podjeli i specijalizaciji stanica, potrebno je za održavanje zdravih kostiju, zdravih zuba, doprinosu funkcioniranju mišića, normalnom funkcioniranju probavnih enzima, normalnom prijenosu živčanih impulsa, normalnom zgrušavanju krvi, oslobađanju energije tijekom metabolizma.

Kalij  ima ulogu u funkcioniranju mišića, u regulaciji rada hormona, u održavanju normalnog krvnog tlaka, pridonosi funkcioniranju živčanog sustava.

Magnezij  ima ulogu u podjeli stanica, doprinosi funkcioniranju živčanog sustava, normalnom psihološkom funkcioniranju, održavanju zdravih kostiju, održavanju zdravih zuba, ravnoteži elektrolita, te smanjenju umora i iscrpljenosti.

Selen  ima ulogu u funkcioniranju imunološkog sustava, u funkcioniranju štitnjače, u proizvodnji spermija, u zaštiti stanica od oksidativnog stresa, doprinosi održavanju zdravih noktiju.

Željezo  ima ulogu u podjeli stanica, u funkcioniranju imunološkog sustava, u kognitivnim funkcijama, u proizvodnji crvenih krvnih zrnaca i hemoglobina, te doprinosi smanjenju umora i iscrpljenosti.

Proteini su važni za održavanje zdravog organizma.

Tinktura sadrži ljekovite gljive koje sadrže više od 100 fitonutrijenata, osobito sljedeće: betulinska kiselina, polisaharidi, alomelanini i steroli, čiji je sadržaj snažno povezan s pravilnim metabolizmom bjelančevina u tijelu, što utječe na uravnoteženi imunološki sustav i očuvanje zdravlja.

Upotreba: preporučujemo 6-12 kapi dnevno za prevenciju i 1 do 2 pipete u kurativi (slabost i duže bolesti). Obavezno popiti puno (2-3 dcl) mlake vode 10 minuta nakon uzimanja tinkture.